ENTER Conference | JELENA RISTIć
enter, conferene, konferencija, IT, technologies,
657
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-657,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Jelena Ristić

Jelena Ristić završila je Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, smer „Menadžment i organizacija“. Master studije završava na istom fakultetu, kao i doktorkse, na smeru „Informacioni sistemi i kvantitativni menadžment“ i počinje da radi kao saradnik u nastavi na predmetima „Elektronsko poslovanje“ i „Mobilne tehnologije – kurs iOS programiranja“. Profesionalno je počela da se bavi programiranjem, sasvim slučajno,  na nagovor prijatelja nakon treće godine fakuleta i od tada do danas ima preko 60 projekata u svom rezimeu.U 2016. godini prijavila se za Toptal – globalnu kompaniju koja okuplja najbolje programere, prošla rigorozna testiranja i pridružila se 3% najboljih programera. Nakon nepunih godinu dana pridužila se core timu Toptala na poziciji Technical screen-era.

Tema: Kako sam ušla u 3% najboljih svetskih progrmera

Jelena je počela da se bavi programiranjem sa 22 godine. Danas je u Top 3% najboljih programera na svetu. Na ENTER-u će govoriti o tome šta je bilo potrebno kako bi postala uspešna porgramerka, ali i sa čime se sve sretala na tom putu.