ENTER Conference | MILENA VUJOSEVIC JANICIC na enter konferenciji
MILENA VUJOSEVIC JANICIC na enter konferenciji
enter, conferene, konferencija, IT, technologies, predavanja, radionice, lecture, workshop,
659
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-659,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Milena Vujošević Janičić

Milena je doktorirala 2013. godine na Matematičkom fakultetu u Beogradu, gde danas radi kao docent na Katedri za računarstvo. Statička analiza i verifikacija softvera, kao i automatsko pronalaženje grešaka u softveru spadaju u njena naučna interesovanja. Milena je autor brojnih naučnih radova i aktivno učestvuje u  obrazovno-naučnim programima u zemlji i inostranstvu.

Tema: Moderni pristupi verifikaciji softvera

Neispravan softver košta svetsku ekonomiju milijarde dolara godišnje. Međutim, značaj ispravnosti softvera ne meri se samo novcem jer neispravan softver može da uzrokuje materijalno nesagledive posledice: na primer, greške u softveru automobila, aviona, aparata u zdravstvu i nuklearnih elektrana. To čini pitanje ispitivanja ispravnosti softvera, odnosno verifikacije softvera, posebno važnim i zbog toga se u akademskim i industrijskim krugovima jako puno ulaže u razvoj modernih i pouzdanih metoda i alata za verifikaciju softvera.

 

Predavanje će sadržati odgovore na naredna pitanja: Na koji sve način neispravan softver utiče na svet oko nas? Koji su osnovni pristupi i problemi koji se javljaju u okviru verifikacije softvera? Šta obuhvata verifikacija softvera? Koje su specifičnosti automatske statičke verifikacije softvera? Kakvi su svetski trendovi u ovoj oblasti?