ENTER Conference | Milica Djuric Jovicic @ Enter conference
Milica Djuric Jovicic @ Enter conference
enter, conferene, konferencija, IT, technologies,
660
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-660,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Milica Đurić Jovičić

Milica Đurić Jovičić je v.d. direktora Inovacionog centra ETF-a. Doktorirala je na Katedri za signale i sisteme ETF-a. Bavi se biomedicinskim inženjeringom i kao istraživačica je radila na brojnim projektima u okviru fakulteta. Jedan od segmenata njenog rada je i razvoj softverskih aplikacija u vidu sistema za interaktivnu terapiju.

Tema: Hod na štiklama iz inženjerskog ugla

Na završnoj godini fakulteta u sklopu predmeta biomedicinsko inženjerstvo Milica odlučuje da piše diplomski rad na temu kako visina štikli utiče na naš hod. Neki su se smejali, neki prevrtali očima zbog „neozibljnosti teme“, ali mentor je podržao ideju. I bio je u pravu!  Kako su od štikli došli do prvog bežičnog senzorskog sistema za analizu hoda u Evropi, i kako su nastale brojne međunarodne saradnje sa institutima, istraživačkim centrima i klinikama otkriće nam Milica drugod dana ENTER konferencije.