Radionica za preživljavanje Tech intervjua

 

Deo predavanja tokom ovogodišnje ENTER konferencije posvećen je temama koje se tiču razvoja karijere. Kako znamo koliko vam je važno da se dobro pripremite za intervju kada tražite prvi posao ili ga dugo niste menjali i zaboravili ste na šta je važno obratiti pažnju, pozivamo vas da se prijavite i na radionicu u okviru Go Daddy Women in Tech programa 2. aprila.

Veruješ da je ključno ostaviti dobar prvi utisak i da te nepromišljen odgovor može diskvalifikovati? E, pa, dobrodošli u klub! Kako bismo svima malo olakšali, GoDaddy Women In Tech organizuje besplatnu radionicu pripreme programera i programerki za poslovni intervju.

 

Radionica je podeljena u dva segmenta:

 

1. HR intervju – pokušaćemo da ti raspršimo strah od razgovora za posao, da razbijemo mit o savršenom CV-ju i zašto te pobogu neko pita gde vidiš sebe za 5 godina?

· Pregledaćemo zajedno nekoliko CV-jeva kako bismo otkrili najčešće greške
· Napravićemo zajedno jedan CV koji možete da koristite kao osnovu za svoj CV
· Pokušaćemo da odgovorimo na sva ona trik pitanja koja jedan HR može da postavi u toku jednog intervjua
· Razgovaraćemo o tome kako prezentovati sebe u najboljem svetlu

2. Tehnički intervju – Potpuno nam je jasno koliko tehnički deo intervjua može izgledati zastrašujuće. Probaćemo da vam približimo razne tehnike koje možete da koristite u savladavanju ovog izazova.

· Razgovaraćemo o tome ko je ta osoba koja sedi preko puta vas i kako ona može da vam pomogne
· Koja su obavezna tehnička znanja koja treba da posedujete pre nego što se prijavite
· Šta se od vas (ne)očekuje
· Zajedno ćemo proći kroz korake za uspešno rešavanje algoritamskih zadataka i šta raditi ukoliko ne znate rešenje

 

Svaki segment traje sat vremena, a između ćemo imati priliku da proćaskamo i odgovorimo na sva (ne)moguća pitanja. Broj mesta po radionici biće ograničen na 6, pa trk svi da se prijavite što pre ovde.